Raw food

Raw food er levende mat, rett fra naturen. Den nærer kroppen med ren livskraft, næring og enzymer.

 Det finnes nå en masse informasjon om Raw Food på internett og også i bøker. Her vil vi bare skrive om våre synspunkt og opplevelser. Vi ønsker ikke å spre en idealisme eller tanker om at dette er " det eneste riktige".

I stedenfor vil vi fortelle om det positive aspektet med raw food og også hva man må være forsiktige med.

Hvorfor spise raw food?

Enzymene bidrar til å gi maten vitalitet. Ved temperturer fra 41-55 grader celsius vil enzymene ødelegges og det blir tyngre for kroppen å fordøye maten. I tillegg skjer en immunrespons rettet mot maten som nå oppfattes som noe naturfremmed for kroppen.

"If we feed our body with cooked food, it is not very easy to achieve good health, vitality, and a long life. But I can not say that food is the major aspect of our life, and of course health and long life  depends much more on our way of thinking and living. The mind is more important then food for our body...but the food has an affect on us still and it is possible to go through huge changes by changing our way of eating. Maybe perhaps because it can be easier to change our eating habbits than our way of  thinking."

Noen ganger er vi i situasjoner der vi trenger hjelp i helbredelsesprosessen, enten vi er syke eller føler oss slitne, og da er det tid for å se på hva man spiser.  Det er ikke lett å raskt forandre spisevaner, vi trenger tid og motivasjon.

Om man tror at det kan hjelpe å spise raw food, så er det verdt å forsøke dette. Denne dietten er ikke for alle, men kanskje du er en av dem som vil oppleve dette som fantastisk.

Enzymrik mat kan gi oss mer vitalitet, hjelp til i  detoxprosessen - noe som er nøkkelen til god helse.
Vanligvis så har vi en livsstil som forurenser kroppen og energien blokkeres og vi har det ikke optimalt. Det kan være bra å gå gjennom en utrensning og å gi kroppen ekstra hvile. Raw food hjelper i denne prosessen fordi maten inneholder mye næringstoffer, vann og enzymer. Vi får bedre energi og opplever mer vitalitet.

Fordi Raw food kan føre til en sterk detox, kan man i begynnelsen føle seg mer trøtt, slapp og til og med deprimert. Detoxprosessen jobber på alle plan.

Alle reagerer forskjellig, men resultatet er verdt prosessen. Kroppen vil bli mer alkalisk (basisk) og sunn og dette er begynnelsen til en ny livsstil.

Vojtas historie:

Personlig opplevet jeg stor forskjell bare i løpet av tre dager på raw food. Fra å være trøtt og alltid ha lite energi å gå på, til å bli veldig aktiv og å vokne tidlig på morgene og føle meg opplagt.

Etter et par uker gikk jeg tilbake til å spise litt kokt mat og følte meg øyeblikkerlig  kastet ut av mitt nye paradis og var tilbake i den trøtte og slitne tilstanden.

Så dette var min motivasjon til å fortsette med raw food.

De første ukene opplevet jeg en sterk detox. Dette hadde jeg ikke opplevet dengang jeg startet med makrobiotisk mat. Huden min fikk et rødt utslett og var veldig grov, men etter to uker var alt borte og huden var blitt myk. Raw food hjalp meg til å bli friskere og sterkere og det gir meg mer vitalitet og livsglede. Og siden jeg er kokk av yrke, så har jeg bestemt meg for å fortsette med dette for å kunne dele min kunnskap om
raw food med andre.